Europa 2022

🇫🇮 Postimerkkien Europa-sarjan teemana vuonna 2022 ovat tarut ja myytit. Posti esittelee Europa-merkeissään kaksi jumalatarta, jotka mainitaan mm. kalevalaisissa runoissa. Päivätär ja Kuutar kehräävät muotoonleikatuissa postimerkeissä auringon ja kuun hohteesta kulta- ja hopealankaa, josta kudotaan kultaisia ja hopeisia vaatteita.

🇬🇧 The themes of the Europa stamp series in 2022 are sagas and myths. The Posti Group presents two goddesses in its Europa stamps, which are among other places, mentioned in the Kalevala poems. Päivätär (Daymaid) and Kuutar (Moonmaid), depicted in the stamps spin gold and silver thread from the light of the Sun and the Moon, from which gold and silver clothes are woven.

Päivätär.

Suunnittelijan mietteitä

🇫🇮 Postimerkkien suunnittelija Vartiainen tutustui työn aluksi suomalaiseen mytologiaan, kansanuskomuksiin ja runoihin saadakseen laajemman käsityksen alan tarustosta ja myyttisistä hahmoista.

Koska aiheena olivat luonnottaret, vietin myös paljon aikaa luonnossa pohtien näitä neitoja. Luonnostelin hahmoja paperille milloin missäkin mättäällä tai kivellä. Lopulta hahmojen olemus, kauneus ja ylväys alkoi kirkastua ja tuntui että elin itsekin jo mukana tarinassa. Työhuoneella kuvitusten ilme loksahti väritysvaiheessa kohdilleen.

🇬🇧 At the beginning of the work, the designer Vartiainen became acquainted with Finnish mythology, folk beliefs and poems in order to gain a broader understanding of the legend and mythical figures in the field.

Because the theme was maidens, I spent a lot of time in nature pondering about them. I sketched the maidens on paper somewhere while spending time on hummocks or stones. Eventually, the essence, beauty, and elegance of the characters began to brighten and it felt like I myself was already involved in the story. The look of the illustrations fell into place during the coloring phase in my study room.

Kuutar.

🇫🇮 Piirsin Päivättären ja Kuuttaren nuorina neitoina, jotka ovat taivaankappaleiden ajattomia luonnottaria arkisten käsitysten ja lakien ulkopuolella. He ovat metaforia luonnon kauneudelle sekä auringon ja kuun voimalle. Halusin saada hahmojen kuvituksiin tuota samaa mystistä voimaa.

Postimerkit julkaistiin 27. huhtikuuta 2022.

🇬🇧 I drew Päivätär and Kuutar as young maidens who embody the timeless nature of the celestial bodies outside of everyday perceptions and laws. They are a metaphor for the beauty of nature and the power of the sun and moon. I wanted to have that same mystical power in the illustrations of the characters.

The stamps were published on 27th of April 2022.

https://shop.posti.fi/tuote/europa-tarut-ja-myytit

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.